Algemene voorwaarden

© Svenny | Grafisch Ontwerp. Niets van deze website mag ongevraagd gebruikt worden voor andere doeleinden.

Op Svenny Grafisch Ontwerp zijn de Algemene Voorwaarden van BNO van toepassing (Beroepsorganisatie Nederlandse Ontwerpers verenigt grafische, industriële, illustratieve en ruimtelijke ontwerpers en ontwerpbureaus). Deze zijn te vinden op www.bno.nl

 

Overige omschrijving voor het maken van digitale bestanden voor drukwerk en websites.

Zelf (online) je drukwerk bestellen?
Svenny verzorgd ook het drukwerk, zodat het kant en klaar wordt aangeleverd en bezorgd.
Heb je zelf een gepaste (online) drukker gevonden, dan is het belangrijk dat je bij deze drukker de juiste aanleveringsspecificaties opvraagt, zodat het juiste pdf-bestand gemaakt kan worden. Als je dit NIET doet wordt een pdf-bestand aangeleverd volgens de hieronder genoemde specificaties.
LET OP! Als je zelf je drukwerk besteld ben je ook zelf verantwoordelijk voor eventuele drukfouten. Als je een proefdruk (matchprint of kleurproef) laat maken van het pdf-bestand, kunnen we samen de proefdruk beoordelen en een eindcontrole uitvoeren op kleurgebruik en eventuele drukfouten. Zorg dat je hiervoor extra tijd rekent in de planning.

PDF-bestand:
Als je geen aanleveringsspecificaties opgeeft, dan wordt het pdf-bestand van het ontwerp als volgt aangeleverd:
– programma: Illustrator, Indesign of Photoshop
– opmaak: 100%
– resolutie: 300dpi
– tekst in outline
– overvul: 3 mm
– met snijtekens, registratietekens en kleurbalken
– specificaties: Europe ISO Coated FOGRA27
– inclusief extra jpg bestanden welke dient als voorbeeld voor de vormgeving (dient niet als kleurproef)

Regel je zelf dat de website gebouwd wordt?
Svenny laat je website bouwen bij elke gewenste webbouwer.
Heb je een gepaste webbouwer gevonden dan vindt er (voor het maken van een ontwerp) overleg plaats tussen de betreffende partijen. We bespreken dan je wensen en adviseren je wat de beste oplossing voor jouw website is. Met het advies van beide partijen kunnen er geen misverstanden ontstaan over de mogelijkheden, vormgeving en de werking. Svenny begeleid dan het bouwen van de website, levert de juiste bestanden aan en voert een nauwkeurige controle uit op de gebouwde website.

Een psd-bestand wordt dan aangeleverd volgens de hieronder genoemde specificaties.
LET OP! Bij het maken van meer complexe websites is het belangrijk dat je een functioneel ontwerp maakt/laat maken, waarin beschreven staat hoe de verschillende te bouwen pagina’s er (stap voor stap) uit komen te zien met een beschrijving van de verschillende functionaliteiten. De webbouwer krijgt dan een duidelijk beeld van wat je wilt en hij kan je dan advies geven over de mogelijkheden, zodat er geen misverstanden ontstaan. Zorg dat je hiervoor extra tijd rekent in de planning.

PSD-bestand
Als je geen aanleveringsspecificaties opgeeft, wordt het psd-bestand van het ontwerp als volgt aangeleverd aan jouw webbouwer:
– programma: Photoshop
– website breedte: 964 pixels
– resolutie: 72dpi
– tekst in outline
– kleurenpalet
– lettertypen (indien nodig)
– inclusief jpg-bestanden van alle te maken pagina’s