Print

Ben je op zoek naar een passende uitstraling voor je bedrijf of product?
Of heb je een logo, huisstijl of folder nodig?
Ik lever communicatiemiddelen om je doel te bereiken. Onderscheidend en betaalbaar.

Print designs

Vormgeving
Elk onderwerp vraagt om een persoonlijke kijk op de stijl, vorm, kleur en sfeer die je kiest. In de grafische wereld gaat het om lettertype, lettergrootte, regelafstand, kleur en beeld. Vormgeving is vooral de verhouding tussen tekst, beeld en witruimte en die dient mooi in balans te zijn. Maar ook hoe verhoudt de tekstuele boodschap zich tot de beeldende boodschap.

Bepaal wie je doelgroep is en welke boodschap je wilt uitdragen voordat je een grafisch product laat maken. Ik kan je daarbij helpen en zorgen deze boodschap helder en duidelijke visueel te maken zodat het je doelgroep aanspreekt.

Wat is er allemaal mogelijk?
Qua vormgeving is alles eigenlijk mogelijk: een logo of illustratie, traditioneel drukwerk zoals een huisstijl (visitekaartje, briefpapier, factuurpapier, vriendelijke groeten kaart en envelop), flyer, folder, mailing, advertentie, verpakking. Maar ook het ontwerpen van online doeleinden: website, online advertentie of banner, webtools voor al je sociale media uitingen, blog aanpassen/bouwen, nieuwsbrief of e-book als middel om klanten te trekken. Daarnaast ruimtelijke ontwerpen zoals belettering voor auto of bedrijfspand, product of verpakkingsontwerp. Ook voor het bedenken van concepten ter promotie of give away’s waarmee je bedrijf naamsbekendheid kan verkrijgen. Overzicht met de mogelijkheden.

Branding

Ik help je je business goed op de rit te zetten. Alle communicatiemiddelen, van logo, website en folder tot auto, kleding en bedrijfspand, krijgen een eenduidige uitstraling zodat het een geheel vormt.

Overige vaardigheden
Ik heb veel ervaring in het bewerken van foto’s in Photoshop (beeldbewerking en beeldmanipulatie). Aangeleverde teksten kunnen worden omgezet naar korte klantvriendelijke en leesbare tekst (pitch, bedrijfsnaam, pay-off, actie). Ook kun je je bedrijf of product laten fotograferen. De foto’s worden verwerkt naar scherpe digitale bestanden voor een verzorgde visuele weergave. Ik heb de nodige kennis van diverse drukprocedés, drukwerkmogelijkheden, weboplossingen en kan je helpen bij het opzetten van een blog of sociale media.

Digitale bestanden
Ik zorg er ook voor dat alle creatieve ontwerpen worden omgezet naar digitale bestanden voor het maken van drukwerk (dtp’en), zodat jouw product haarscherp gedrukt kan worden. Dit traject wordt nog wel eens onderschat of over het hoofd gezien. Een (schets) ontwerp is nog geen kloppend drukwerk bestand. Het is belangrijk dat de verschillende onderdelen (tekst, beeld en kleur) secuur worden verwerkt, zodat er een mooi en verzorgd eindproduct ontstaat. Alle beelden moeten in hoge resolutie in het digitale bestand worden geplaatst en deze dienen vaak ook nog bewerkt te worden zodat het er gedrukt ook nog helder en scherp uitziet. Uiteindelijk moet er een pdf bestand van worden gemaakt volgens de kleurprofielen van de betreffende drukker.
Als je een logo hebt laten maken dan worden er diverse digitale bestanden gemaakt, zodat je het kunt gebruiken voor ander drukwerk, voor online weergave of om zelf te printen.
Als je een website laat ontwerpen dan wordt er een Photoshop bestand gemaakt van de homepage en het afgesproken aantal volgpagina’s. Daarbij zitten alle gegevens, foto’s en bijbehorende kleurnummers voor de webbouwer. Ik maak gebruik van Adobe CS: Illustrator en Photoshop. Maar ook Adobe Indesign, Acrobat Pro, Pages en Microsoft Office. Ook schetsen, moodboards en ideeën worden daarmee digitaal gemaakt en ontworpen.

Werkwijze

Tijdens een eerste afspraak nemen we alle wensen door. Als duidelijk is wat de bedoeling is wordt er een offerte worden gemaakt. Als deze akkoord is kan het creatieve proces worden gestart. Als samen is overeengekomen hoe het eindproduct eruit gaat zien kan er een digitaal bestand worden gemaakt dat uiteindelijk naar behoefte gedrukt, geprint of online verwerkt wordt. Ook kun je besluiten om het zelf te laten drukken bij een gewenste (online)drukker naar keuze. Een uitgebreide uitleg lees je in: ‘Hoe gaat het in zijn werk’.
Overigens is mijn motto omtrent alle creatieve opdrachten: het is pas af als het af is en jij tevreden bent!

Ben je benieuwd of jouw opdracht door mij kan worden uitgevoerd, bel of mail gerust…

Om een indruk te krijgen: bekijk het gemaakte werk.

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren