Wat is responsive webdesign

Websites worden tegenwoordig vaker bekeken op een smartphone of tablet. Bij sommige sites moet je nog moeilijk gaan scrollen of inzoomen om de tekst te kunnen lezen. Met het responsive webdesign is dat niet nodig. Deze herkent het device zoals smartphone, tablet, laptop of desktopcomputer, en past de indeling automatisch aan.

Als een website gebouwd is volgens het responsive webdesign principe, dan wil dat zeggen dat de indeling en de maat van beeld en tekst zich automatisch aanpassen aan de schermgrootte (schaalbaar). Dus als je de site op je mobiele telefoon of een tablet wilt bekijken, dan krijg je een even goed overzicht.
 Je hoeft dan niet steeds in te zoemen om de website goed te kunnen lezen.

Huidige systemen zijn er nu op ingesteld dat dit makkelijk gemaakt kan worden. Wel verkleind 0f verdwijnt op een smartphone veelal de visuele aankleding en sfeer, die op een desktopcomputer wel te zien zullen zijn, maar zo kan men wel snel en gemakkelijk je informatie vinden. Veel websites hebben tegenwoordig meerdere uitvoeringen die getoond worden op verschillende apparaten. Zo ziet een website er op de computer er anders uit dan op de tablet of smartphone. Dat is gedaan om alles goed leesbaar te houden.

Wil je zien wat het verschil is?

Open deze website dan eens op je smartphone of tablet. Je ziet gelijk dat dit er anders uitziet dan op je desktop. De vlakverdeling veranderd, want je hebt te maken met veel minder ruimte. Toch wil je de gebruiker de juiste informatie toespelen. Svenny kan je daarbij helpen en heeft een netwerk van webbouwers die dat haarfijn kunnen bouwen en alle ins en outs van responsive websystemen kennen.

Hoe mobiel vriendelijk is jouw website?
Doe een test en check of je voldoet aan de eisen die Google stelt aan je site, want dit heeft invloed op je plek in de zoekresultaten. Scoor je onvoldoende dan kom je achteraan te staan en is het tijd om een expert in te schakelen! Doe de test!

 

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren