Hoe zet je je business goed op de rit

Als je van plan bent een bedrijf te starten dan heb ik hier een handig lijstje voor je waarin staat wat je nodig hebt om als zzp-er of kleine zelfstandige (mkb) je business goed op de rit te zetten.
Het is natuurlijk niet zo dat je dit allemaal vanaf dag 1 nodig hebt, maar dit lijstje helpt je je bedrijf te professionaliseren. Kijk welke onderdelen er voor jouw bedrijf belangrijk zijn en maak een stappenplan waarin je de belangrijkste onderdelen prioriteit geeft.

+ Een werkplek
+ Een kantoornetwerk met computers, printers, beamers of een pinautomaat.
+ Logo, visitekaartjes, briefpapier en folders.
+ Goede vormgevers en tekstschrijvers om je nieuwe merk (nog beter) in de markt te zetten.
+ Een verbinding met de buitenwereld, het world wide web. Een goede website die je zelf eenvoudig kan (leren) beheren. Domeinnaam en hosting zodat de website altijd met het internet verbonden is.
+ Koppelingen met diverse social media zoals LinkedIn, Twitter en Facebook, waarmee je je onderneming nog een extra boost kan geven. En eventueel één of meerdere trainingen voor het gebruiken en inzetten van deze sociale media.
+ SEO plan (zoekmachine optimalisatie), voor een goede online vindbaarheid.
+ Onderhoud, om je digitale boel up to date te houden en hulp in geval van digitale nood of crisis.
+ Belettering van auto, naambordjes, beursstand, winkel of bedrijfspand. Zorg dat alles dezelfde branding heeft en klanten zien dat ze te maken hebben met een goed verzorgt bedrijf.
+ Bedrijfpresentatie in de vorm van een PowerPoint presentatie of animatie (voor op de website) zodat klanten precies weten wat je doet.

Ik helpt je je business goed op de rit te zetten en geef daarbij advies hoe je dit het beste aan kunt pakken. Ik ontwerpt voor jouw een logo, drukwerk en website. Met een krachtig grafisch ontwerp krijgen al je bedrijfstools, van facebook header en briefpapier tot en met autobelettering en bedrijfspand, een eenduidige en krachtige uitstraling en branding zodat het een geheel vormt. Ik denkt mee over een nieuwe bedrijfsnaam of payoff, bedenkt bijv. een promotie item waarmee je bedrijf naamsbekendheid gaat verkrijgen en ik kan eventueel ook je bedrijf of product fotograferen.

Samen met een webbouwer, uit mijn netwerk of iemand waarmee je zelf graag prettig werkt, bouwen we voor jouw een goed werkende website. Een webbouwer leert je hoe je je website kunt bewerken in het CMS en biedt je een onderhoudscontract aan, zodat je website altijd up-to-date online staat en je klanten je altijd online kunnen vinden. Ook kan deze je leren hoe je social media in kan zetten.

Ik helpen je graag verder, informeer naar de mogelijkheden.