Hoe zet je je business goed op de rit

Als je van plan bent een bedrijf te starten dan heb ik hier een handig lijstje voor je waarin staat wat je nodig hebt om als zzp-er of kleine zelfstandige (mkb) je business goed op de rit te zetten.
Het is natuurlijk niet zo dat je dit allemaal vanaf dag 1 nodig hebt, maar dit lijstje helpt je je bedrijf te professionaliseren. Kijk welke onderdelen er voor jouw bedrijf belangrijk zijn en maak een stappenplan waarin je de belangrijkste onderdelen prioriteit geeft.

+ Een werkplek
+ Een kantoornetwerk met computers, printers, beamers of een pinautomaat.
+ Logo, visitekaartjes, briefpapier en folders.
+ Goede vormgevers en tekstschrijvers om je nieuwe merk (nog beter) in de markt te zetten.
+ Een verbinding met de buitenwereld, het world wide web. Een goede website die je zelf eenvoudig kan (leren) beheren. Domeinnaam en hosting zodat de website altijd met het internet verbonden is.
+ Koppelingen met diverse social media zoals LinkedIn, Twitter en Facebook, waarmee je je onderneming nog een extra boost kan geven. En eventueel één of meerdere trainingen voor het gebruiken en inzetten van deze sociale media.
+ SEO plan (zoekmachine optimalisatie), voor een goede online vindbaarheid.
+ Onderhoud, om je digitale boel up to date te houden en hulp in geval van digitale nood of crisis.
+ Belettering van auto, naambordjes, beursstand, winkel of bedrijfspand. Zorg dat alles dezelfde branding heeft en klanten zien dat ze te maken hebben met een goed verzorgt bedrijf.
+ Bedrijfpresentatie in de vorm van een PowerPoint presentatie of animatie (voor op de website) zodat klanten precies weten wat je doet.


Twee specialisten kunnen je daar bij helpen:
Svenny helpt je je business goed op de rit te zetten en geeft daarbij advies hoe je dit het beste aan kunt pakken. Svenny ontwerpt voor jouw een logo, drukwerk en website. Met een krachtig grafisch ontwerp krijgen al je bedrijfs tools, van facebook header en briefpapier tot en met autobelettering en bedrijfspand, een eenduidige en krachtige uitstraling en branding zodat het een geheel vormt. Svenny denkt mee over een nieuwe bedrijfsnaam of payoff, bedenkt bijv. een promotie item waarmee je bedrijf naamsbekendheid kan verkrijgen en kan eventueel ook je bedrijf of product fotograferen voor een betaalbare prijs.

Bright Online Company bouwt voor jouw een goed werkende WordPress website, geeft trainingen in het onderhouden en beheren ervan, zorgt dat jouw klanten je online kunnen vinden en geeft social media trainingen.

Wij helpen je graag verder, informeer naar de mogelijkheden.