Hoe bereid je een opdracht voor?


Als je door Svenny een logo, huisstijl of website laat maken is het handig om voor jezelf alvast een aantal vragen door te nemen.
Wat wil je, wat zijn je wensen, wat is je doelgroep en wat zijn je verwachtingen. Deze kun je bij het bespreken van de opdracht meenemen, zodat Svenny straks weet waar rekening mee gehouden moet worden. Zorg daarnaast voor een goede briefing. Niemand kan gedachten lezen, dus doe het uitgebreid. Zo kun je gelijk checken of je zelf wel alle informatie hebt.

Wat is eigenlijk je budget en wanneer moet het project af zijn? Heb je al een pitch en payoff voor je product of bedrijf? Zijn alle juiste personen (tekstschrijvers, webbouwer, crowdfunder) al ingeschakeld? Verzamel ook alvast beschikbaar beeldmateriaal en logo’s (liefst illustrator eps of anders photoshop jpg/tiff/eps). Voor fotomateriaal is het ideaal als het A4 en 300 dpi is of groter.

Doe zelf een onderzoek naar andere communicatie uitingen die je mooi of juist niet mooi vind (website, logo, drukwerk uitingen of huisstijl). Bedenk daarbij welke kleuren er gebruikt kunnen worden en welke stijl je aanspreekt. Verzamel alle info en breng het mee of mail het. Svenny kan zo sneller aan de slag en daardoor ook beter inschatten wat de omvang van de opdracht is voor het maken van een offerte en een planning.