Algemene voorwaarden

© Svenny | Grafisch Ontwerp. Niets van deze website mag ongevraagd gebruikt worden voor andere doeleinden.

Op Svenny Grafisch Ontwerp zijn de Algemene Voorwaarden van BNO van toepassing (Beroepsorganisatie Nederlandse Ontwerpers verenigt grafische, industriële, illustratieve en ruimtelijke ontwerpers en ontwerpbureaus). Deze zijn te vinden op www.bno.nl

Overige omschrijving voor het maken van digitale bestanden voor drukwerk en websites.

Zelf (online) je drukwerk bestellen?
Svenny verzorgt ook het drukwerk, zodat het kant en klaar wordt aangeleverd en bezorgd.
Heb je zelf een gepaste (online) drukker gevonden, dan kan dat natuurlijk ook. Het is belangrijk dat je bij deze drukker de juiste aanleveringsspecificaties opvraagt, zodat het juiste pdf-bestand gemaakt kan worden, anders wordt een pdf-bestand aangeleverd volgens de hieronder genoemde specificaties.
LET OP! Het definitieve (pdf) drukwerk bestand dien je voordat je het doorstuurt naar een drukker, te controleren en te beoordelen. Is het goed en zitten er geen spelfouten in, dan adviseer ik je er eerst een proefdruk (kleurproef) van te laten maken door de betreffende drukker, zodat er samen een eindcontrole uitgevoerd kan worden op kleurgebruik en eventuele drukfouten. Zonder proefdruk en een gezamenlijke controle ben je zelf verantwoordelijk voor eventuele drukfouten. Zorg dat je hiervoor extra tijd rekent in de planning. Heb je hier nog vragen over bel of mail me gerust.

PDF-bestand:
Als je geen aanleveringsspecificaties opgeeft, dan wordt het pdf-bestand van het ontwerp als volgt aangeleverd:
– programma: Illustrator, Indesign of Photoshop
– opmaak: 100%
– resolutie: 300dpi
– tekst in outline
– overvul: 3 mm
– met snijtekens, registratietekens en kleurbalken
– specificaties: Europe ISO Coated FOGRA27
– inclusief extra jpg bestanden welke dient als voorbeeld voor de vormgeving (dient niet als kleurproef)

Regel je zelf dat de website gebouwd wordt?
Svenny laat je website bouwen bij elke gewenste webbouwer.
Heb je een gepaste webbouwer gevonden dan vindt er (voor het maken van een ontwerp) overleg plaats tussen de betreffende partijen. We bespreken dan je wensen en adviseren je wat de beste oplossing voor jouw website is. Met het advies van beide partijen kunnen er geen misverstanden ontstaan over de mogelijkheden, vormgeving en de werking. Svenny begeleid dan het bouwen van de website, levert de juiste bestanden aan en voert een nauwkeurige controle uit op de gebouwde website.
LET OP! Bij het maken van meer complexe websites is het belangrijk dat je een functioneel ontwerp maakt/laat maken, waarin beschreven staat hoe de verschillende te bouwen pagina’s er (stap voor stap) uit komen te zien met een beschrijving van de verschillende functionaliteiten. De webbouwer krijgt dan een duidelijk beeld van wat je wilt en hij kan je dan advies geven over de mogelijkheden, zodat er geen misverstanden ontstaan. Zorg dat je hiervoor extra tijd rekent in de planning.