Maison

Persoonlijk vision bord maken

Dit is mijn persoonlijke vision bord die ik een paar jaar geleden maakte. Het hielp mij heel erg om de dingen die ik belangrijk vind in het leven in het vizier te houden.

Een persoonlijk vision bord versterkt je focus!

Door een persoonlijk vision bord te maken versterkt je je focus! Het zorgt ervoor dat je verlangens en wensen helder krijgt en deze visueel krijgt. Dit vergroot de kans op het bereiken van je gekozen doel.

Hoe werkt dit?

Maak van plaatjes een collage en lijst het in!
Hang het vision bord zo op dat je er elke dag naar kunt kijken. Je staat er mee op en gaat ermee naar bed. Als je er elke dag naar kijkt, wordt je er in eerste instantie heel blij van. De plaatjes zijn immers door jouw zelf uitgezocht met de voorwaarde dat je er blij van wordt!
Daarnaast zorgt het ervoor dat je
je verlangens, dromen en wensen helder in het vizier houd, voordat je je dag begint met allerlei verplichtingen. Onbewust wordt je er de hele dag aan herinnerd. Net zoals een liedje dat je ‘s ochtends hoort en dat de hele dag in je hoofd blijft hangen. Zo werkt dit ook. De kans is groter dat je hierdoor je gekozen doel bereikt. Probeer het uit!

Wat moet je doen?

Verzamel online allerlei afbeeldingen die jouw iets zeggen over je verlangens en dromen….. Focus je op dat wat je wilt bereiken of wilt uitproberen. Schrijf eerst een aantal onderwerpen van verlangens op papier, bijv.: materiële zaken zoals een huis of auto, reizen die je wilt maken, plekken die je wilt bezoeken, mensen die je wilt ontmoeten, dingen die je nog eens wilt doen, je ideale baan of hobby gerelateerde onderwerpen.

Dit kunnen bijvoorbeeld foto’s zijn of quotes, vormen, kleuren en illustraties. Dit kan ook een eigen (digitale) foto zijn of een (digitale) foto van een plaatje uit een tijdschrift of boek. Je kunt ook zelf iets tekenen en dat fotograferen.
Zorg dat je niet afdwaalt tijdens je zoektocht en het artikel of tijdschrift gaat lezen, maar blijf vooral in de flow en doe het puur intuïtief. Je kunt later altijd nog je selectie aanpassen. Pinterest is hier heel geschikt voor.

Van deze plaatjes maak je een mooi geheel in een creatief programma op je pc, die je daarna uitprint en inlijst. (Denk aan de rechten van beeldmateriaal, voor eigen gebruik is het gebruik meestal wel toegestaan.)

Je kunt natuurlijk ook knippen uit tijdschriften en het opplakken op een vel karton. De keuze aan afbeeldingen is dan wat beperkter.

Succes!

Wil je hulp bij het maken van een vision bord:
Ingelijst vision bord A4 formaat: 115 euro
Ingelijst vision bord A3 formaat: 125 euro