Maison

Werkwijze & kennis maken

Svenny - contact - Heidezicht

Kennis maken op een inspirerende plek!

Stel je wilt iets door mij laten ontwerpen, dan maken we een afspraak voor een persoonlijk gesprek. Meestal spreek ik af bij Heidezicht in Bussum. Het uitzicht op de hei werkt heel inspirerend.

Eventueel kunnen we kennismaken tijdens een wandeling. Wandelen zorgt voor ontspanning en het helpt je op een heldere manier over dingen na te denken. Je krijgt diepere inzichten en kunt makkelijker keuzes maken. Zo vorm ik een goed beeld van jouw wensen.

Het ontwerp proces

Als ontwerper vind ik het altijd weer bijzonder hoe dit creatieve proces ook echt werkt. Dat men content is met het eindresultaat maakt me elke keer weer blij. Dit komt omdat ik mij met hart en hoofd verbind met jouw wensen en ambities en door mijn kennis en jarenlange ervaring in dit vak. Lees hier hoe dat proces in zijn werk gaat….

Tijdens een eerste afspraak lees en ‘voel’ ik het idee. Ik wil er alles over weten. Jij vertelt me je verhaal, je ideeën, je plannen en eventuele details van de opdracht. Ik maak een plan en ik adviseer je over de aanpak. Met deze input ga ik dan in mijn studio aan de slag.

Als je zelf al een duidelijk beeld hebt van het ontwerp, dan is het nog belangrijker dat ik die details te weten kom om een volledig beeld te krijgen. Een schets of tekeningetje helpt daarbij. Het zou toch zonde zijn als ik iets ontwerp dat niet aan de verwachting voldoet.

Heb je zelf nog GEEN duidelijk beeld? Dan helpt zo’n eerste gesprek je al een eind op weg. Als je wilt begeleid ik je stap voor stap naar het uiteindelijke ontwerp.

Je kunt je natuurlijk ook laten verrassen door het geheel aan mij over te laten. Ik ontwerp dan verschillende design richtingen die passen bij jouw idee en doel. Daarna is er ruimte om het naar wens uit te werken.

Om goed voorbereid te werk te gaan kun je, voorafgaand aan ons gesprek, eventueel een briefing maken. Stel jezelf o.a. de volgende vragen: Waarom wil je dit laten maken, waarvoor wordt het gebruikt, wat is het doel, wie is de doelgroep, hoe groot wordt het opgezet (lokaal/landelijk/internationaal), wie zijn je concurrenten, hoe doen die het. Deze onderdelen spelen een rol in het ontwerp.

Het is pas af als het af is en jij tevreden bent. Maar hoe spannend dit ook kan zijn, uit ervaring weet ik dat het altijd goed komt…

Nog geen heldere plannen?

Heb je wel ideeën maar nog geen concrete plannen voor het opbouwen van je business droom? Dan help ik je graag je plannen helder te krijgen. Ik adviseer je over de aanpak en help je bij het creëren van producten of diensten die daarbij passen. Door mijn ervaring kan ik je helpen om valkuilen te vermijden en ideeën en tips geven die je business helpen groeien.

Met deze input kun jij je ideeën verder uitwerken. Op een later moment help ik je de vertaling te maken naar een business en verbinding te maken met je toekomstige klanten.