Maison

Hello,

Ik ben Svenny Santos, grafisch ontwerper en illustrator. Vormen en kleuren hebben mij van jongs af aan al geïnspireerd. Dagelijks maak ik de meest uiteenlopende ontwerpen. Het creatieve proces vind ik fascinerend en magisch. Vormgeven en tekenen is mijn passie! Ik doe niets liever dan dit en ik ga er al jaren met hart en ziel voor.

Creativiteit is bij mij een combinatie van kennis, ervaring en intuïtie. Tijdens het doorspreken van de opdracht lees en ‘voel’ ik jouw idee. Ik wil er alles over weten. En omdat ik mij met hart en hoofd verbind met jouw wensen en ambities, gaat het design kloppen.

Behalve dat ik vind dat een ontwerp mooi en opmerkelijk moet zijn, kijk ik ook naar de concurrent en zorg ik dat het er onderscheidend uitziet. Daarnaast zorg ik dat het aansluit bij wat de eindklant aanspreekt. Wanneer jouw klant ook voelt dat het klopt, is het veel makkelijker hem iets te verkopen.

Het leven is één groot avontuur!

Jaren werkte ik als designer voor diverse ontwerpbureaus in Amsterdam. Een super leuke en leerzame tijd waarin ik werkte voor toonaangevende klanten en merken.

Ook werkte ik een aantal jaar bij een webdevelopment bedrijf, waar ik naast ontwerpen ook een team webdesigners aanstuurde. Dat verklaart waarom ik óók technisch advies en ondersteuning kan bieden.

Maar de meest avontuurlijke tijd was toch wel de wereldreis die ik maakte in 2004 samen met mijn lief. Onbezorgd nieuwe oorden ontdekken is toch wel het meest ultieme vrijheidsgevoel wat ik ooit heb gevoeld. Vergelijkbaar zijn de snowboard afdalingen over besneeuwde bergtoppen. En met alleen een rugzak op hiken door natuurgebieden om los te komen van het dagelijks leven en te ontspullen. Uitdagende, verrassend en avontuurlijke trips! Daar hou ik van!

En mijn gezin is mijn alles! Ik breng graag tijd door met mijn man, twee kinderen, vrienden en familie, die allemaal een bron van inspiratie en leren zijn.

Mijn passie voor creëren vervolgde zich. In 2011 startte ik als zelfstandig grafisch ontwerper voornamelijk voor (startende) ondernemers en middelgrote bedrijven.

Startende ondernemers hebben voor mij een speciale plek

Veel ondernemers weten hoe belangrijk een professionele uitstraling is – vanaf het begin – maar hun onzekerheid over de juiste branding werkt vaak verlammend en vertragend. Zonde.

Ik ontzorg ondernemers op het gebied van creatieve vormgeving, zodat ze met de juiste design direct aan de slag kunnen. Met ontwerpen die aansluiten bij zowel de ondernemer als hun klant, geef ik startende bedrijven de ruimte om te ondernemen in hun vakgebied. Het juiste design doet wat het moet doen: ondersteunen.

Als creatief probeer ik altijd een ‘open mind’ te hebben. Een vrije geest om te ontdekken en te creëren. Met een frisse onbevangen en nieuwsgierige blik bekijk ik mijn opdrachtgevers, zie hun kwaliteiten en zet die in de spotlight.

Ik ben ervan overtuigd dat iedere ondernemer succesvol kan zijn met zijn of haar talent.

De afgelopen jaren ben ik op creatief avontuur gegaan. Een nieuwe uitdaging. Onderleiding van Marenthe Otten van The Art Beat Club ben ik mijn liefde voor tekenen, schilderen en het maken van collages verder gaan ontwikkelen, om te kijken wat er in mijzelf nog meer te ontdekken valt.
Terug naar het ambachtelijke werk met penseelstreken, handlettering, kleur en compositie. En het avontuur is nog steeds gaande!

Meer weten

Ben je op zoek naar een ervaren creatief ontwerper of illustrator?
Neem dan contact met me op.