Maison

Werkwijze

Werkwijze

Als ontwerper vind ik het altijd weer bijzonder hoe het creatieve proces werkt. Ik verbind me met jouw wensen en ambities en het eindresultaat is verrassend en authentiek en heeft impact. Lees hier hoe dat proces in zijn werk gaat….

Tijdens een eerste afspraak lees en ‘voel’ ik het idee. Jij vertelt me je verhaal, je ideeën, je plannen en details van de opdracht. En ik stel mogelijk vragen, check of ik je ideeën helder heb begrepen en vertel je over de mogelijke plan van aanpak. Met deze input ga ik dan in mijn studio aan de slag.

Als je zelf al een duidelijk beeld hebt van het ontwerp, dan vind ik het belangrijk dat ik die details te weten kom om een volledig beeld te vormen van je wensen. Een omschrijving of schetsje helpt daarbij. Het zou toch zonde zijn als ik iets ontwerp dat niet aan de verwachting voldoet.

Heb je zelf nog geen duidelijk beeld? Dan helpt het intake gesprek je al een heel eind op weg. Ik begeleid je naar het uiteindelijke ontwerp. Ik ontwerp verschillende design richtingen die passen bij jouw idee en doel. Daarna is er ruimte om het naar wens bij te schaven.

Om goed voorbereid te werk te gaan kun je, voorafgaand aan ons gesprek, een briefing maken. Stel jezelf o.a. de volgende vragen:
Waarom wil je dit laten maken
Wat is het doel
Wie is de doelgroep, waarvoor wordt het gebruikt
Hoe groot wordt het opgezet (lokaal/landelijk/internationaal)
Wie zijn je concurrenten en hoe doen die het.
Deze onderdelen spelen een belangrijke rol in het ontwerp.

Hoe spannend het ook kan zijn om een onderneming op te zetten, uit ervaring weet ik dat het altijd goed komt. Het is pas af als het af is en jij tevreden bent.