Maison

Werkwijze en intake gesprek

Werkwijze

Als ontwerper vind ik het altijd weer bijzonder hoe dit creatieve proces ook echt werkt. Dat men content is met het eindresultaat maakt me elke keer weer blij. Dit komt omdat ik mij met hart en hoofd verbind met jouw wensen en ambities en door mijn kennis en jarenlange ervaring in dit vak. Lees hier hoe dat proces in zijn werk gaat….

Tijdens een eerste afspraak lees en ‘voel’ ik het idee. Ik wil er alles over weten. Jij vertelt me je verhaal, je ideeën, je plannen en eventuele details van de opdracht. Ik bespreek mijn plan en vertel je over de aanpak. Met deze input ga ik dan in mijn studio aan de slag.

Als je zelf al een duidelijk beeld hebt van het ontwerp, dan is het nog belangrijker dat ik die details te weten kom om een volledig beeld te krijgen. Een schets of tekeningetje helpt daarbij. Het zou toch zonde zijn als ik iets ontwerp dat niet aan de verwachting voldoet.

Heb je zelf nog geen duidelijk beeld? Dan helpt het intake gesprek je al een eind op weg. Ik begeleid je naar het uiteindelijke ontwerp. Ik ontwerp verschillende design richtingen die passen bij jouw idee en doel. Daarna is er ruimte om het naar wens bij te schaven.

Om goed voorbereid te werk te gaan kun je, voorafgaand aan ons gesprek, een briefing maken. Stel jezelf o.a. de volgende vragen: Waarom wil je dit laten maken, wat is het doel, wie is de doelgroep, waarvoor wordt het gebruikt, hoe groot wordt het opgezet (lokaal/landelijk/internationaal), wie zijn je concurrenten, hoe doen die het. Deze onderdelen spelen een rol in het ontwerp.

Het is pas af als het af is en jij tevreden bent. Maar hoe spannend dit ook kan zijn, uit ervaring weet ik dat het altijd goed komt…

Kennis maken

Stel je wilt iets door mij laten ontwerpen of je wilt je eerst oriënteren. Dit kan telefonisch of tijdens een persoonlijk gesprek. Vertel je wensen en stel je vragen, ik ben erg benieuwd of ik je verder kan helpen!

We ontmoeten elkaar bij Heidezicht in Bussum met uitzicht op de hei. Eventueel kunnen we kennismaken tijdens een wandeling.
Wandelen zorgt voor ontspanning en het helpt je op een heldere manier over dingen na te denken. Je krijgt diepere inzichten en kunt makkelijker keuzes maken. Zo vorm je een overzichtelijk beeld van je wensen.

Heb je wel ideeën maar nog geen concrete plannen voor je business droom? Dan help ik je graag je ideeën helder te krijgen.

Ook adviseer ik je over de aanpak en help ik je bij het creëren van producten of diensten die daarbij passen. Door mijn ervaring kan ik je helpen om valkuilen te vermijden en ideeën en tips geven die je business helpen groeien.

Met deze input kun jij je ideeën verder uitwerken. Op een later moment help ik je de vertaling te maken naar een business en verbinding te maken met je toekomstige klanten.