Maison

Koperberg Stationary

Voor Koperberg Arts & Crafts ontwikkelde ik deze productlijn gemaakt van handgeschept papier. Alle producten zijn Fair Trade geproduceerd in Nepal.

De producten hebben een eigen design met een gezamelijk kleurenpalet waardoor alle producten met elkaar verbonden zijn. Zo zijn er notitieboekjes, lichtzakjes, altaardoos, wensvlaggetjes, kerststerren, cadeaupapier, cadeautasjes met spreuk labels… en er worden steeds nieuwe producten bij ontwikkeld.
Aan deze producten wordt vanaf het conceptidee gewerkt: productdesign met productschets, vormgeving, illustreren tot aan werktekening maken en het aanleveren van digitale bestanden voor drukwerk.

De wensvlaggetjes zijn geïnspireerd op de vlaggetjes die wapperen in de wind op de bergpassen van Tibet en Nepal om voorspoed te verspreiden. Ze zijn verpakt met een envelop zodat je ze kunt versturen als wenskaart.
Ik ontwierp het design en tekende de illustraties voor deze productlijn. De vlaggetjes zijn er in 11 kleurrijke thema’s en ook verkrijgbaar in Engels, Duits en Frans.

Opdrachtgever: Koperberg Arts & Crafts

Datum: vanaf 2013

Date: