Maison

Een vision board versterkt je focus!

Svenny visionboard

Dit is mijn persoonlijke vision board die ik een paar jaar geleden maakte. Het hielp mij heel erg om de dingen die ik belangrijk vind in het leven in het vizier te houden.

Een vision board versterkt je focus!

Een vision board helpt je om je doelen te verhelderen en te manifesteren! Het zorgt ervoor dat je je verlangens en wensen helder en visueel krijgt. Dit kun je ook doen met het starten van een business, het vergroot de kans op het bereiken van je doel. Visualisatie is de beste manier om van een wens een realiteit te maken.
Wat is een vison board?

Een vision board is een soort mood board. Een mood board is een collage van afbeeldingen en tekst en wordt veelal gebruikt voor interieur en mode. Het gaat er dan vooral om styling, kleur en vorm. Een vision board heeft als extra ingrediënten een onbewuste boodschap, die ervoor zorgt dat je een specifiek doel bereikt. Je kunt het inzetten voor het visueel maken van je business en voor specifieke doelen voor bijvoorbeeld de komende jaar. Een leuke opdracht die ongeveer 2 uur van je tijd vergt, maar die grote gevolgen kan hebben.

 

Hoe werkt dit?

Maak van plaatjes een collage en lijst het in! Hang het vision board zo op dat je er elke dag naar kunt kijken. Je staat er mee op en gaat ermee naar bed. Als je er elke dag naar kijkt, wordt je er in eerste instantie blij van, de plaatjes zijn immers door jouw zelf uitgezocht met de voorwaarde dat je er een goed gevoel van krijgt!
Daarnaast zorgt het ervoor dat je je verlangens, dromen en wensen helder in het vizier houd, voordat je je dag begint met allerlei verplichtingen. Onbewust wordt je er de hele dag aan herinnerd. Net zoals een liedje dat je ’s ochtends hoort en dat de hele dag in je hoofd blijft hangen. Zo werkt dit ook. Je onbewuste gaat zo op zoek naar een realiteit die bij die plaatjes passen. De kans is groter dat je hierdoor je gekozen doel bereikt. Probeer het uit!

 

Kies je werkwijze:

Digitaal: Verzamel allerlei afbeeldingen online. Pinterest is hier heel geschikt voor. Maar ook: freepik.com – unsplash.com – pixabay.com . Maak daarvan een fotocollage in een creatief programma zoals Canva op je computer, print deze uit en lijst hem in. Of gebruik het als bureaublad. Heb je een afbeelding in een boek/tijdschrift die je wilt gebruiken: maak er dan een foto van. Je kunt ook evt. een foto maken van een afbeelding uit een tijdschrift of boek.

Knippen en plakken: Verzamel tijdschriften en boeken die je aanspreken. Knip of scheur de afbeeldingen uit en maak daar een collage van. Plak het op een vel karton van A3 of A2 formaat. De keuze aan afbeeldingen is dan wat beperkter. Maar heb je bijvoorbeeld een afbeelding in een boek die je niet uit wil knippen: kopieer die dan. Je kunt ook gebruik maken van een white board met magneten of een prikbord met pins.

 

Aan de slag:

1. Plan een ochtend vrij. Neem hier de tijd voor. Dit is tenslotte de eerste stap in het verwezenlijken van je droombusiness.

2. Schrijf eerst een aantal onderwerpen van verlangens op papier, die voor jouw droombusiness van belang zijn. Stel heldere doelen. Hoe ziet jouw ideale product of bedrijf eruit. Voor wie is het product bedoelt. Focus je ook vooral op dat wat je wilt bereiken. Denk groot. Bepaal je werkwijze: ‘digitaal’ of ‘knippen en plakken’.

3. Verzamel hier nu allerlei afbeeldingen bij die je aanspreken en die helemaal aansluiten bij jouw doelen. Neem hier een half uur de tijd voor. Kies foto’s, tekstkoppen of quotes, vormen, kleuren en illustraties. Doe dit op gevoel. Blader rustig door. Zorg dat je niet afdwaalt tijdens je zoektocht en het artikel of tijdschrift gaat lezen, maar blijf vooral in de flow en doe het puur intuïtief afgaande op woorden en afbeeldingen.

4. Begin met sorteren als je genoeg afbeeldingen hebt. Maak stapeltjes/mapjes. Selecteer degene die je het meest aanspreken en die je het belangrijkst vind. Gebruik alleen plaatjes die jij echt wilt. Knip de afbeeldingen wat netter uit (uitsnede aanpassen bij digitaal). Leg ze op een ondergrond. Doe dit gevoelsmatig, je kunt de selectie later altijd nog aanpassen.

5. Maak er een collage van. Bekijk of het beeld compleet is. Zoek eventueel nog een specifieke afbeelding of tekst die je mist. Of teken zelf iets. Ben je tevreden met het resultaat? Plak het dan vast. Vul de gaten op met de andere afbeeldingen die nog over zijn en die versterkend werken qua kleur of vorm.

6. Lijst het vision board in en hang hem op een zichtbare plek op in bijv. je werkkamer, hal of slaapkamer. Zorg dat je er elke dag even naar kijkt, door er gewoon even een paar minuten bij stil te staan. Stel het beeld in als bureaublad op je computer of als beginscherm op je telefoon. Zo houd je je doel helder in het vizier. Aan het einde van het jaar zie je het resultaat.

Succes ermee!

Wil je hulp bij het maken van een vision board?