Maison

Versterk je focus; maak een vision board!

Svenny visionboard

Dit is het vision board dat ik een paar jaar geleden maakte. Het hielp mij heel erg om de dingen die ik op dat moment belangrijk vond in het leven in het vizier te houden.

Een vision board versterkt je focus!

Een vision board helpt je om je doelen te verhelderen en te manifesteren! Het zorgt ervoor dat je je verlangens en wensen helder en visueel krijgt. Wil je je eigen business starten dan is dit ook echt een heel geschikt hulpmiddel. Het vergroot namelijk de kans op het bereiken van je doel. Visualisatie is de beste manier om van een wens een realiteit te maken.

Wat is een vision board?

Een vision board is een collage van afbeeldingen en tekst, zoals bij een mood board, met als extra ingrediënt een (on)bewuste boodschap van een verlangen of intentie. Je kunt het bijvoorbeeld inzetten voor het komende jaar en voor het visueel maken van je plannen en doelen voor je business.
Met het maken van een vision board leg je (on)bewust een doel voor de toekomst. Als je deze aan het einde van die periode nog eens bekijkt ga je merken dat je doelen bijna allemaal zijn bereikt! Magisch klinkt dat, vind je niet? Een leuke creatieve opdracht die ongeveer 2 uur van je tijd vergt, maar die grote gevolgen kan hebben.

 
Hoe werkt dit?

Maak van plaatjes een collage en lijst het in! Hang het vision board zo op dat je er elke dag naar kunt kijken. Je staat er mee op en gaat ermee naar bed. Als je er elke ochtend naar kijkt zorgt het ervoor dat je je verlangens, dromen en wensen helder in het vizier houd. Onbewust wordt je er daarna de hele dag aan herinnerd. Net zoals een liedje dat je ’s ochtends hoort en dat de hele dag in je hoofd blijft hangen. Zo werkt dit ook. Je onbewuste gaat zo op zoek naar een realiteit die bij die plaatjes passen. De kans is groter dat je hierdoor je gekozen doel bereikt.

Kies je werkwijze:

Je kunt lekker gaan plakken en knippen of je kunt er voor kiezen om het digitaal te doen. Even grof hoe je te werk gaat:

Knippen en plakken:
Verzamel tijdschriften en boeken die je aanspreken. Knip of scheur afbeeldingen en teksten uit. Maak daar een collage van en plak het op een vel karton van A3 of A2 formaat. Heb je een afbeelding in een boek die je niet uit wil knippen, dan kun je die kopiëren en toch gebruiken.

Digitaal: Verzamel allerlei afbeeldingen online. Pinterest is hier heel geschikt voor. Maar ook: freepik.com – unsplash.com – pixabay.com . Heb je een afbeelding in een boek of tijdschrift die je wilt gebruiken, dan kun je er een foto van maken. Maak er een fotocollage van in een creatief programma zoals Canva op je computer. Print deze uit en lijst hem in.

 

Aan de slag:

1. Plan een vrij moment. Neem hier de tijd voor. Dit is tenslotte de eerste stap in het verwezenlijken van je droombusiness.

2. Neem een moment voor jezelf en maak het comfortabel. Focus je op je verlangens en wensen. Of als je een vision board maakt voor je droombusiness: focus op datgene wat voor jouw droombusiness van belang is. En als je je missie al helder hebt: stel heldere doelen. Hoe ziet jouw ideale product of bedrijf eruit. Voor wie is het product bedoelt. Focus je dus ook vooral op dat wat je wilt bereiken en denk groot.

3. Verzamel nu allerlei afbeeldingen die je aanspreken en waar je een goed gevoel van krijgt. Of die helemaal aansluiten bij jouw doelen. Neem hier een half uur de tijd voor. Kies foto’s, tekstkoppen of quotes, vormen, kleuren en illustraties. Doe dit op gevoel. Blader rustig door. Zorg dat je niet afdwaalt tijdens je zoektocht en het artikel of tijdschrift gaat lezen, maar blijf vooral in de flow en doe het puur intuïtief afgaande op woorden en afbeeldingen die een verlangen of intentie weergeven.

4. Begin met sorteren als je genoeg afbeeldingen hebt. Maak drie stapels. Stapel 1: Selecteer de plaatjes die je het meest aanspreken en die je het belangrijkst vind. Kies alleen plaatjes die jij écht wilt. Stapel 2: Selecteer van de overgebleven plaatjes en teksten degene die je daarna het meest aanspreken. Stapel 3: Dit zijn de overgebleven plaatjes en teksten die je het minst aanspreken of waaraan je twijfelt. Deze kun je later gebruiken als opvulling.

5. Maak er een collage van. Knip de afbeeldingen wat netter uit en leg ze op het vel karton. Doe dit gevoelsmatig, je kunt de selectie later altijd nog aanpassen. Begin met stapel 1, daarna stapel 2. Bekijk of het beeld compleet is. Vul de gaten op met de andere afbeeldingen van stapel 3 die nog over zijn en die versterkend werken qua kleur of vorm. Ben je tevreden met het resultaat? Plak het dan vast.

6. Lijst het vision board in en hang hem op een zichtbare plek op in bijv. je werkkamer, hal of slaapkamer. Zorg dat je er elke dag even naar kijkt, door er gewoon even een paar minuten bij stil te staan. Stel het beeld in als bureaublad op je computer of als beginscherm op je telefoon. Zo houd je je doel helder in het vizier. Aan het einde van het jaar zie je het resultaat.

Succes ermee!

Wil je hulp bij het maken van een vision board?