Maison

Visionboard maken

Een vision board versterkt je focus!

‘Take the future into being’

Ik ben dol op het maken van collages. Elk jaar begin ik met het maken van een visionboard. Ik vind heel krachtig om te doen. Waarom; met een visionboard maak je je (on)bewuste wensen en verlangens visueel. Het geeft je focus en helpt je om je doelen te verhelderen en te manifesteren! Visualisatie is namelijk de beste manier om van een wens een realiteit te maken. And it feels like magie!

Twee manieren om dit te doen

Maak een collage van uitgeknipte foto’s, plaatjes, tekst en alles wat jij er maar op wilt hebben dat jouw een fijn gevoel geeft. Deze collage heeft als extra ingrediënt een (on)bewuste boodschap van een verlangen of intentie.

• Je kunt bij het maken van een visionboard focussen op het proces door IN FLOW op gevoel beelden te verzamelen die jouw aanspreken of jouw een fijn gevoel geven.

• Of je kunt bewust focussen op het einddoel door vooraf EEN INTENTIE te zetten en te focussen op een plan of doel dat je wilt manifesteren. Visualiseer vooral doelen en dromen die realistisch en haalbaar zijn. Wees heel specifiek!!
 Natuurlijk mogen ze buiten je comfort zone liggen, want als je doet wat je altijd hebt gedaan, dan krijg je wat je altijd hebt gehad. Door een bewuste intentie geef je hiermee je toekomst richting! Bedenk wat je belangrijk vind en kies daar een passende zin of woord bij.

Beide vormen een tastbaar en een visuele weergave van het beeld dat jij hebt voor de toekomst. Deze manier van visualisatie is één van de beste manieren om van een wens een realiteit te maken. En let op deze woorden: het werkt echt!

Hoe werkt creatiekracht

Hang het visionboard op een prominente plek in mijn huis op, zodat je er elke dag naar kunt kijken. Je staat er mee op en gaat ermee naar bed. Je kunt er ook een screensaver van maken voor op je telefoon. Elke keer dat je ernaar kijkt zorgt het er voor dat je je verlangens, dromen en wensen helder in het vizier houd. Je wordt er gedurende de dag aan herinnerd. Net zoals een liedje dat je ’s ochtends hoort en dat de hele dag in je hoofd blijft hangen. Zo werkt dit ook. Je hypnotiseert als het ware je mind. Onbewust gaat je mind zo op zoek naar een realiteit die bij die plaatjes passen. De kans is groot dat je hierdoor je gekozen doel bereikt.
Onze gedachten en emoties hebben namelijk een wetenschappelijk bewezen meetbare energetische lading, ook wel creatiekracht genoemd. Visualisatie is één van de manieren om de wet van de aantrekkingskracht te gebruiken en van je wens werkelijkheid te maken.

Deze creatieve opdracht vergt ongeveer 1 à 2 uur van je tijd, maar kan grote gevolgen hebben voor jouw toekomst!

Wat heb je nodig

• Tijdschriften en boeken die je aanspreken. Tip: Zie je een afbeelding in een boek of tijdschrift die je niet uit wil knippen; kopieer deze dan of maak er een foto en print die uit.

• Een vel karton: A4 – A3 – A2. All is good! Kies je een groot vel dan kun je ook grote afbeeldingen uitscheuren. Maar het is ook zeker leuk om een keer een ansichtkaart formaat te kiezen, dan hou je het compact.

• Schaar en lijm.

Stap voor stap uitleg

1. Plan een moment voor jezelf, maak het comfortabel en sfeervol en neem er de tijd voor. Dit is tenslotte de eerste stap in het verwezenlijken van je droom.

2. Doe een meditatie of yoga nidra ontspanning van ongeveer 10 minuten om volledig in het moment te komen.

3. Focus je op je verlangens en wensen. Zet eventueel je intentie en schrijf deze op zodat je de focus houd. Welk beeld heb jij voor de toekomst, denk groots en wees specifiek. Wat zijn jouw dromen, waar wordt je blij van.

4. Neem nu de tijdschriften en verzamel afbeeldingen die je aanspreken of die een verlangen weergeven. Je kunt scheuren of knippen. Neem hier een 20/30 minuten de tijd voor. Kies foto’s, tekstkoppen of quotes, vormen, kleuren en illustraties. Doe dit op gevoel. Blader rustig door. Zorg dat je niet afdwaalt tijdens je zoektocht en het artikel of tijdschrift gaat lezen, maar blijf vooral in de flow en doe het puur intuïtief, afgaande op woorden en afbeeldingen waar je een goed gevoel van krijgt.

5. Sorteer de knipsels. Maak drie stapels. Stapel 1: Selecteer de afbeeldingen die je het meest aanspreken. Kies alleen knipsels die jij écht wilt. Stapel 2: Met de afbeeldingen die je daarna het meest aanspreken. Stapel 3: Dit zijn de knipsels en teksten die je het minst aanspreken of waaraan je twijfelt. Deze kun je later gebruiken als opvulling.

6. Maak er een collage van. Begin met stapel 1. Knip de afbeeldingen eventueel wat netter uit of laat ze ravelig en leg ze op je vel of karton. Doe dit gevoelsmatig, je kunt de selectie later altijd nog aanpassen. Vul je papier aan met stapel 2 en bekijk of het beeld compleet is. Vul de gaten op met de knipsels die nog over zijn (stapel 3) en die versterkend werken qua kleur of vorm. Ben je tevreden met het resultaat? Plak het dan vast.

7. Plaats het visionboard op een prominente plek in huis. Lijst het eventueel in. Zorg dat je er elke dag even naar kijkt, door er gewoon even een paar minuten bij stil te staan. Stel het beeld in als beginscherm op je telefoon. Zo houd je je doel helder in het vizier. Aan het einde van het jaar zie je het resultaat.

Succes ermee!

“It is not in the stars to hold our destiny but in ourselves.” – William Shakespeare